Išči
 

Blog

Zdrava osvežitev za produktivnejši sestanek

Kako lahko zdrava osvežitev pripomore k produktivnejšemu sestanku?

Vsi imamo radi prigrizke, kajne? Kaj pa sestanke? Verjetno je tukaj zgodba vsaj nekoliko drugačna,… Kaj pa, če bi sestanki naenkrat postali prijetni, sproščeni in… zato tudi bolj produktivni?

Nekoč na sestankih ni bilo prav nič neobičajnega, če smo udeležence videli piti kavo in grizljati piškote. Dandanes, ko je ozaveščenost o pomenu zdrave prehrane na relativno visokem nivoju, je tega precej manj. Vse pogosteje pa lahko vidimo, da organizatorji sestankov posegajo po zdravih prigrizkih – največkrat v obliki sadja, zdravih sendvičev, morda celo solat ali wrapov.

Zdravi prigrizki na sestanku za pozitivno energijo in viško produktivnost

Če si želite, da bi bili vaši zaposleni že pred sestankom motivirani, prostor pa bi napolnila pozitivna energija in želja do dela, vam predlagamo, da jih na sestanku presenetite s prigrizki. Seveda imamo v mislih nekaj zdravega. Nekaj, kar bo vaše zaposlene napolnilo z zdravo energijo, dobro voljo in hranilnimi snovmi, ki jih potrebujejo za svoje delovanje.

 

Prednosti, ki jih zdravi prigrizki prinašajo.

Zdravje in energija

Vsi si želimo, da bi bili zaposleni v podjetju zdravi in da bi se počutili dobro. Sedaj lahko pri tem tudi pomagate. Zdravi prigrizki med sestankom bodo zaposlenim zagotovili energijo, poleg tega pa bodo poskrbeli tudi za vnos hranilnih snovi, ki jih za delovanje človeško telo nujno potrebuje.

Predelana hrana, polna sladkorja in ogljikovih hidratov, ne ponuja prav veliko zdrave energije. Na drugi strani je zdravi prigrizki ponujajo obilico, poleg tega pa lahko v njih najdemo tudi druge hranilne snovi, ki jih telo vaših zaposlenih nujno potrebuje za kvalitetno delovanje, razmišljanje in angažiranje pri delu. Zdravi prigrizki bodo pripomogli k večji produktivnosti in boljši volji zaposlenih na sestanku.

Tako med sestankom kot tudi v delovnem procesu nasploh, vsi stremimo k temu, da imajo zaposleni optimalne kognitivne funkcije. Nekatera živila, zlasti tista, ki vsebujejo veliko transmaščob, lahko poslabšajo koncentracijo in s tem zmanjšajo kognitivne sposobnosti posameznika. Na drugi strani nam živila, ki so bogata z antioksidanti, beljakovinami in vitaminom B, pomagajo izostriti um. Če zaposlenim ponudite dostop do zdravih prigrizkov, jim lahko pomagate, da so bolje pripravljeni na prav vsak izziv, ki jim ga ponudi dan, seveda pa bodo z njihovo pomočjo produktivnejši tudi sestanki.

Pozabiti pa ne smemo niti na duševno zdravje, ki je prav tako pomembno kot fizično zdravje. Čeprav na to morda ne pomislimo, ima tudi hrana zelo pomembno vlogo pri ohranjanju duševnega zdravja. Delovno mesto je že po svoji naravi navadno bolj stresno od domačega okolja, zato je oskrba z živili, ki vsebujejo vitamine, minerale in folno kislino, odličen način za izboljšanje razpoloženja.

Povezovanje

Prehrana in druženje gresta velikokrat z roko v roki. Ob prigrizku se sprostimo, zadihamo in si v hitrem tempu življenja, vzamemo minutko ali dve časa, da tudi bolje prisluhnemo. Ni težko ugotoviti, da bomo lahko z zdravimi prigrizki na delovnem mestu svojo ekipo bolje povezali. Ne samo, da se bo ekipa znotraj oddelka še trdneje povezala, pač pa se bodo ob prijetnih sestankih in dobrem prigrizku stkale tudi povezave med različnimi oddelki, kar pomeni, da bo delo v podjetju potekalo gladko in še učinkoviteje.

Motivacija

Verjetno se vsak izmed nas rad počuti cenjen. Nič drugače ni z zaposlenimi. Občutek, da smo cenjeni, je lahko eden izmed največjih motivatorjev. In ena izmed najbolj priljubljenih ugodnosti na sestanku in na delovnem mestu nasploh, je zdrava hrana.

Zdrava malica pri delu vodi k boljši prehrani tudi doma

Znano je, da ena dobra izbira navadno vodi tudi v drugo. Če bo zdrava prehrana na voljo med sestanki in morda kasneje tudi v pisarni, bodo zaposleni zdrave navade morda prenesli tudi v svoj dom. Ena boljša izbira bi lahko vodila do mnogih drugih. Pomagajte svojemu osebju, da si ustvarijo pot do zdravega načina življenja. Ko vidijo, da se pri delu počutijo bolje, bi se to lahko razširilo na izbiro hrane zunaj dela. Bolj zdrav zaposlen je tudi produktivnejši in pozitivno naravnan, kar v podjetju ustvarja čudovito klimo za sodelovanje in rast.