Search
 

Blog

zdrava-malica-na-delovnem-mestu

Zdrava malica na delovnem mestu za večjo produktivnost

Zdrava malica na delovnem mestu je zelo pomembna, pa se tega morda sploh ne zavedamo. Ob natrpanem urniku in zahtevnem delovnem tednu je včasih zares težko vzdrževati visoko raven energije in obilico dobre volje. Vse to pa nam lahko pri delu z ekipo pride še kako prav. In ko se nam dela pričnejo kopičiti, si velikokrat privoščimo prigrizek, ki včasih niti ni tako zelo zdrav.

Kljub temu je pomembno, da se zavedamo, kako velik vpliv ima (zdrava) prehrana na našo produktivnost. Pa tudi na splošno klimo, ki vlada na delovnem mestu. S pomočjo zdrave malice na delovnem mestu bomo izboljšali svojo produktivnost. Poskrbeli bomo tudi za zdravje in enostavnejše soočanje s stresom. Nenazadnje pa bomo tudi v ekipi delovali lažje in bolje.

Zdrava malica na delovnem mestu lahko poveča produktivnost in ohranja visok nivo energije v našem telesu

Zdrava malica na delovnem mestu je eden najboljših načinov, s katerim si zagotovimo visoko raven energije in dobro produktivnost. (Zdrava) prehrana našemu telesu zagotavlja energijo v obliki glukoze, ki možganom omogoča, da ostanejo pozorni.

Čeprav si mnogi med nami prizadevamo vzdrževati uravnoteženo prehrano, smo se verjetno vsi že soočili z izzivom, ki se imenuje pomanjkanje časa. Ko za pripravo zdravega obroka enostavno zmanjka ur v dnevu, kot alternativo pa uporabimo manj zdrav prigrizek, ki nas sicer nasiti, vendar je telesu včasih povzroči v večjo škodo kot korist, pa tudi lakota se dokaj hitro prikrade nazaj.

Če opazimo, da nam zmanjkuje energije in se še posebej težko osredotočimo na stvar, ki jo počnemo, je verjetno čas, da svojemu telesu privoščimo malico.

Zdrava malica na delovnem mestu naj vsebuje dovolj zelenjave in sadja. Pozabiti ne smemo niti na proteine in ogljikove hidrate, ki bodo poskrbeli, da bomo nekaj časa ostali siti.

Če prav zares nimamo časa za zdravo malico in moramo poseči po prigrizku, se potrudimo, da v prehrano vključimo zdrave prigrizke. Ti bodo poskrbeli za uravnovešen krvni sladkor in preprečili napade lakote ter poskrbeli za konstanto produktivnost. Med zelo priljubljenimi dan danes so različni oreščki, mnogi pa se v takšnih primerih zatečejo tudi k smoothiju.

Zdrava prehrana za bolj prijazno delavno okolje

Verjetno se vsi strinjamo, da… “smo lačni ful drugačni” ;)… tu in tam morda že prav nadležni… Šalo na stran – lakota lahko zelo vpliva na razpoloženje posameznika, ki se v tem času navadno poslabša, zato bi moral vsak posameznik poskrbeti za redne obroke med dnevom.

Kljub vsemu pa v pisarniškem vrvežu ljudje ne jedo vedno, ko so lačni, saj za to enostavno nimajo časa. Ali pa na lakoto celo pozabijo. Posledično se sodelavci soočajo z pomanjkanjem energije, naloge pa tako opravljajo manj natančno in manj učinkovito, kot bi jih lahko. Seveda vse skupaj vodi v slabo voljo, nestrpnost in neprijetno vzdušje na delovnem mestu, ki ga lahko rešimo že s pripravo ali naročilom zdrave malice.