March 2, 2022
Babičina jabilčna pita
Si tudi ti kdaj zaželiš tiste slastne jabolčne pite, ki jo je pekla tvoja babica? Skrivnost je v nadevu, zato ti Pri Leonu ponujamo recept, ki te bo popeljal v tiste dobre stare čase,… okus pa je naravnost fantastičen.
Babičina jabolčna pita
Ker je velikokrat skrivnost pite v nadevu, vam tokrat ponujamo odličen recept za nadev iz jabolk.
Ingredients
- 0,5 kg jabolk
- 3 žlice moke
- 65 g sladkorja
- 1 žlica limoninega soka
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 1/4 čajne žličke moškatnega oreščka
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- testo za pito
Instructions
- Jabolka olupimo in narežemo oz. grobo sesekljamo na koščke.Narezane jabolčne rezine sproti dajajmo v skledo, kjer jih poškropimo z limoninim sokom, saj tako preprečimo, da bi jabolka porjavela.
- V skledi zmešamo sladkor, moko in začimbe. Mešanico dodamo jabolčnim rezinam in z rokami porazdelimo sestavine po jabolkih, tako da so dobro obložena.Poškropimo še z ekstraktom vanilije.
- Rešetko v pečici postavimo v najnižji položaj. Pečico segrejemo na 190 stopinj C.
- Testo, ki smo ga kupili ali pripravili prej, raztegnemo in ga pustimo počivati od 5 do 10 minut, da se segreje. Razdelimo ga na dva dela. Testo nato položimo v pekač in nanj položimo nadev. Vse skupaj pokrijemo z drugim delom testa.Ne pozabimo, da je potrebno v testo narediti zareze.
- Pecimo, dokler testo ne postane zlato rjavo.
- Postrežemo lahko s sladko smetano.
- Dober tek.