Search
 

Blog

Zdrava malica na delovnem mestu? Enostavneje, kot si morda mislimo.

Zdrava malica na delovnem mestu je danes izjemno pomembna. Verjetno se vsi strinjamo, da je zavedanje o zdravi prehrani danes zares na visokem nivoju in vsi stremimo k temu, da vase vnašamo kvalitetna hranila, ki telesu zagotovijo energijo in druga makrohranila, ki jih potrebuje za svoje delovanje. Seveda se je s tem vedenjem povečal tudi interes po tem, da si med delovnikom privoščimo zdravo malico

Kljub vsemu pa se dan danes – v 21. stoletju se zdi – še vedno dozdeva, da ko pridemo do zdrave prehrane, ljudem največji izziv še vedno predstavlja malica na delovnem mestu. Če ste kdaj delali v pisarni, je precej enostavno razumeti, zakaj.

Z delom pričnemo zgodaj, se udeležujemo poslovnih kosil, imamo omejen dostop do zdrave hrane, prodajni avtomati, nezdrave kavarne, negativni vplivi prehranskih navad ljudi okoli vas, večkratni rojstni dnevi, stres,… dejavnikov, ki se prav aktivno trudijo, da bi nam zdravo malico preprečili, je ogromno. Kljub vsemu pa se moramo zavedati, da je veliko na nas samih in na prioritetah, ki si jih postavimo.

Kaj botruje (ne) zdravi malici na delovnem mestu?

Res ni presenetljivo, da zdrava malica na delovnem mestu povzroča kar nekaj preglavic. Ponudba zdrave malice je na delovnem mestu enostavno manjša. Že časovno nam velikokrat ne znese, da bi si privoščili nekaj zdravega, pač pa v bližnjo trgovino odhitimo po energijsko ploščico in si zraven privoščimo še čokolado, ker »itak danes ne bomo nič pametnega pojedli.«… Bližnji avtomat nam vedno znova ponuja našo najljubšo sladko pijačo, pa tudi sodelavec, ki si je že tretji dan zapored naročil pico, verjetno ni v največjo pomoč.

Kljub vsemu pa se moramo zavedati, da tukaj nastopimo mi sami. Odločimo se, da si bomo nasmesto 2 dni starega sendviča iz avtomata, privoščili svež in zdrav sendvič v bližnjem lokalu. Raje kot pico izberimo solato. Ne posegajmo po energijskih ploščicah, ampak si odtrgajmo tiste pol ure v dnevu in se odpravimo na zdravo malico.

Samo namig: Pri Leonu ponujamo možnost zdrave malice v Mariboru. Ljubitelji sendviča s tuno, piščančjega wrappa in različnih solat boste z izbiro zagotovo zadovoljni.

Po zdravi malici na delovnem mestu boste produktivnejši

Čeprav nezdrava in hitra hrana vsaj za trenutek poteši vašo lakoto, bo na vaše telo vplivala precej negativno. Cvrtje, sladkor,… vse to v telesu vzpodbuja vnetne procese, slabo vpliva na srčno-žilni sistem,… pa tudi siti po takšni hrani ne boste zelo dolgo.

Naval energije je kratkotrajen in ko se raven sladkorja znova zniža, se vaše telo in možgani počutijo počasne, zaspane… in spet bi nekaj pojedli. Rafinirani ogljikovi hidrati, kot je beli kruh, prav tako začasno dvignejo krvni sladkor, preden povzročijo padec, posledično se zmanjša koncentracija, nastopi utrujenost ter nižja produktivnost.

Namesto tega možgani potrebujejo hrano z visoko vsebnostjo omega-3 maščobnih kislin, antioksidantov in vitaminov. Zato namesto čokoladne tablice, za malico na delovnem mestu, raje izberite sendvič s tuno in polnozrnatim kruhom.

Zdrava malica v Mariboru – da bo dan še produktivnejši

Vsi bi se lahko strinjali, da je težje delati, ko smo lačni. Zaposleni v pisarni se morda ne ukvarjajo s fizičnimi dejavnostmi, a tudi sedeče delo, ki od nas zahteva veliko razmišljanja zahteva tudi veliko energije. Možgani so namreč organ, ki za svoje delovanje potrebujejo zares ogromno energije.

Sendvič s tuno in polnozrnatim kruhom – alternativa, ki poskrbi, da ste siti dalj časa

Možgani potrebujejo zdravo hrano, ki jim bo zagotavljala obilico energije, ki se bo sproščala daljši čas. Le-te ne bomo našli v enostavnih ogljikovih hidratih, ki jih telo hitro predela in spet postanemo lačni. Kljub vsemu pa je narava možganov takšna, da, ko začutijo lakoto, zelo radi posegajo po različnih manj zdravih prigrizkih, zato moramo skozi dan z zdravimi in rednimi obroki poskrbeti, da ne bomo lačni.

Različni prigrizki, kot so čokoladne tablice, čips, pečen krompirček in beli kruh, so najbolj priročna izbira za lačne zaposlene.

Mi vam ponujamo zamenjavo. Zdravo zamenjavo. Zakaj ne bi raje izbrali sendviča z s tuno? Piščančjega wrapa ali odlične solate? Zdrava malica v Mariboru, je rešitev, ki vam bo prišla še kako prav in po kateri zagotovo ne boste imeli tistega težkega občutka v želodcu, delo pa bo produktivno potekalo naprej.

Malice lahko naročite tudi tukaj.