Go Back

Babičina jabolčna pita

Print Recipe
Ker je velikokrat skrivnost pite v nadevu, vam tokrat ponujamo odličen recept za nadev iz jabolk.
Course Dessert
Prep Time 1 hr 15 mins
Cook Time 1 hr 10 mins
Total Time 2 hrs 25 mins
Servings 8

Ingredients

  • 0,5 kg jabolk
  • 3 žlice moke
  • 65 g sladkorja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/4 čajne žličke moškatnega oreščka
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • testo za pito

Instructions

  • Jabolka olupimo in narežemo oz. grobo sesekljamo na koščke.
    Narezane jabolčne rezine sproti dajajmo v skledo, kjer jih poškropimo z limoninim sokom, saj tako preprečimo, da bi jabolka porjavela.
  • V skledi zmešamo sladkor, moko in začimbe. Mešanico dodamo jabolčnim rezinam in z rokami porazdelimo sestavine po jabolkih, tako da so dobro obložena.
    Poškropimo še z ekstraktom vanilije.
  • Rešetko v pečici postavimo v najnižji položaj. Pečico segrejemo na 190 stopinj C.
  • Testo, ki smo ga kupili ali pripravili prej, raztegnemo in ga pustimo počivati od 5 do 10 minut, da se segreje. Razdelimo ga na dva dela.
    Testo nato položimo v pekač in nanj položimo nadev. Vse skupaj pokrijemo z drugim delom testa.
    Ne pozabimo, da je potrebno v testo narediti zareze.
  • Pecimo, dokler testo ne postane zlato rjavo.
  • Postrežemo lahko s sladko smetano.
  • Dober tek.